john verhoeven content strategie

Mijn boeken over contentstrategie

Aan de slag met je contentstrategie: de 4P-methode

Met Rico den Boer en Kristel Witvliet – Van der Meijde van het communicatiebureau Buzzzle heb ik in 2024 een nieuw boek geschreven: Aan de slag met je Contentstrategie: de 4P-methode.
Het is een vervolg en een verdieping van het boek Het Wat & Hoe van Contentstrategie dat ik alweer in 2017 publiceerde en dat door Frankwatching ‘het nieuwe standaardwerk’ werd genoemd.
Met het nieuwe boek gaan we een paar stappen verder: de 4P-methode is een concrete, praktische en laagdrempelige aanpak voor iedereen die een contentstrategie wil implementeren of die de al gehanteerde aanpak wil verbeteren.

boek-john-verhoeven-content-strategie

Ons nieuwe boek is in eigen beheer uitgegeven. Bestellen kan hier, bij bol.com. Je krijgt er uiteraard een factuurtje bij.
Prijs: €29,95 incl. btw, excl. €4,25 verzendkosten.

Over het boek
Aan de slag met je contentstrategie is voor iedere communicatieprofessional die graag praktisch aan de slag wil. Geen saaie theorie, maar concrete tips, voorbeelden en oefeningen voor jezelf en voor je team. Het is dus geknipt voor de professional die zelf aan de slag wil met de contentstrategie van je organisatie, bedrijf of klant, en die niet afhankelijk wil zijn van een goeroe, een externe coach of iemand anders die wel even zal komen uitleggen hoe dit moet. Aan de slag met je contentstrategie geeft je de tools om het zelf te doen.

De auteurs (Rico den Boer, Kristel Witvliet – Van der Meijde en ik) beschrijven aan de hand van onze eenvoudige 4P-methode hoe je stap voor stap je contentstrategie opbouwt én in de praktijk brengt. Deze aanpak geeft je een prettige structuur en houvast bij het maken van optimale content voor al je publieksgroepen, het hele jaar door.

Je hoeft dus niet meer lukraak of op gevoel content te bedenken. Bovendien ben je dankzij de 4P-methode optimaal accountable bij je collega’s en je leidinggevenden. Je kunt voortaan glashelder uitleggen hoe je te werk gaat, waarom je dat zo aanpakt, en op welke resultaten je kunt worden afgerekend.

Het oordeel van Frankwatching: ‘een must’

Tineke Pauw, contentstrateeg bij Frankwatching, het toonaangevende platform over media, marketing en communicatie, zegt over Aan de slag met je Contentstrategie:
“Dit boek biedt je een stevige theoretische basis voor je contentstrategie. Je kunt de 4P-methode direct in de praktijk brengen met handige oefeningen. Een must voor elke contentstrateeg en communicatieprofessional.”

Het Wat en Hoe van Contentstrategie

In 2017 verscheen mijn boek Het Wat & Hoe van Contentstrategie bij uitgeverij Business Contact. Een goede contentstrategie verrijkt en versterkt de relatie met de klant. Hierin laat ik zien hoe je dat aanpakt. Hoe verbind je jouw producten met de oplossingen die de klant verlangt? Hoe zorg je voor samenhang, structuur en de juiste conversie? Hoe bouw je een goed gevulde contentkalender op waar je het hele jaar profijt van hebt?

Dit oudere boek is heel nuttig als je behoefte hebt aan wat meer theoretische basiskennis, als aanvulling op het recente boek of gewoon, om wat meer achtergrond op te doen. Het is nog (in beperkte mate) bij mij te koop voor een vriendelijk prijsje. Stuur me een mailtje, dan komt het goed.